Beskrivelse

Druen er for 70-80% vedkommende den gode Sangiovse, resten – 20-30 består 3 andre kendte røde druer, som hver især kan være med til at give den enkelte produceret sin smag. De tre øvrige druer er Canaiolo, Trebbiano og Malavsia. Dette blandingsforhold blev fastlagt for mere en 100 år siden af den dygtige Baron Ricasolo men har i år haft dette oppe til fornyet drøftelse i et forsøg på at forbedre samtlige chiantityper

Vinen den røde chianti er uden tvivl den bedste kendte italienske rødvin i Danmark og den, der har været længst tid på markedet. Dens berømmelse hænger ikke bare sammen med den gode kvalitet, men også med den kente >bastflaske fiasco<

 

Farve:

Dyb rubinrød gående over i granatrød med alderen

Bouquet:

Dyb frugtagtig med en duft af violer, som er mere udtalt i Classico.

Smag:

Velafbalanceret, tør, fløjlsagtig blød med alderen

Pris:

Pr flaske 85,00 kr