Beskrivelse

Druen:
Er for 70-80% vedkommende den gode Sangiovese, resten 20-30% – består af 3 andre kendte røde druer, som hver især kan være med til at give den enkelte producent sin smag. De tre øvrige druer er Canaiolo, Trebbiano og Malvasia. Dette blandingsforhold blev fastlagt for mere end 100 år siden af den dygtige Baron Ricasoli, men man har i år haft dette oppe til fornyet drøftelse i et forsøg på at forbedre samtlige Chianti-typer.

Vinen:
Den røde Chianti er uden tvivl den bedst kendte italienske rødvin i Danmark og også den, der har været længst tid på det danske marked. Dens berømmelse hænger ikke bare sammen med den gode kvalitet, men også med den kendte “bast-flaske fiasco”

Farve:

Dyb rubinrød gående over i granatrød med alderen

Bouquet:

Dyb frugtagtig med en duft af violer, som er mere udtalt i Classico

Smag:

Velafbalanceret, tør, fløjlsagtig blød med alderen

Serveringstemperatur:

Ca. 18º

Pris:

3/8 70,-
3/4 115,-